Sign in Sign up

Message board #Gammel miljø gris

Message board

Gammel miljø gris newest on top

goon1221 [BMC] Thursday 18.Jan 21:49, 2018
i går kl. 18:36 · Tvedestrand, Aust-Agder ·
Alle over 50 år eller rundt der, bør lese dette, ja kanskje til og med den yngre generasjonen.
Jeg sto i kassen på butikken nylig og skulle betale varene., da den unge kassereren foreslo at jeg burde ta med mine egne poser fordi plastposer ikke er bra for miljøet. Jeg beklaget og forklarte at vi hadde ikke den miljø messige måten å tenke på i vår tid. Kassereren svarte at: «Det er problemet, deres generasjon brydde seg ikke nok om å bevare miljøet for fremtidige generasjoner"
Hun hadde rett i en ting - vår generasjon hadde ikke miljøtenkning i "vår tid". Men hva hadde vi i vår tid? Etter mye grubling og søken dypt inne i min egen sjel begynte jeg å huske hva vi hadde..
Vi hadde melkeflasker av glass som vi leverte tilbake og brusflasker som vi pantet. Butikken sendte dem tilbake til produsenten som vasket dem og brukte dem om igjen, både melkeflasker og brusflasker. Så de ble faktisk gjenbrukt mange ganger. Men vi hadde ikke tenkt på "miljøet". Dengang eksisterte nemlig en annen ting; NØYSOMHET.
Vi gikk ned trappene fordi vi ikke hadde heis eller rulletrapper i alle butikker, skoler og forretningsbygninger. Vi gikk til butikken for å handle og vi tok ikke bilen hver gang vi skulle flytte oss noen hunder meter.
Men kassereren hadde rett, vi tenkte ikke miljøhensyn dag og natt.
Engangsbleier visste vi ikke hva var, så bleiene ble rengjort og vasket, mange ganger før de var utslitte. Vi tørket klærne våre på klessnoren ute, ikke i et energikrevende monster. Sol og vind tørket klærne våre på vår tid. Barna arvet klær fra sine eldre søsken, og det var så absolutt ikke bestandig siste mote, eller merkevareklær.
Men kassereren hadde fortsatt rett, vi tenkte ikke på miljøet.
På den tiden hadde vi en enkel TV eller radio hjemme, ikke en i hvert rom. TV'en hadde en liten skjerm som et lommetørkle - ikke som halve Stord! På kjøkkenet blandet, pisket og eltet vi alt med håndmakt, vi hadde ikke maskiner som gjorde det for oss. Når vi pakket skjøre gjenstander, brukte vi gamle aviser for å beskytte dem, vi hadde ikke bobleplast eller styrénputer. I de dager startet vi aldri en bensinslukende motor bare for å klippe plenen, vi dyttet klipperen for hånd. Vi fikk så mye mosjon og bevegelse på jobbe at vi ikke behøvde å gå til et treningsstudio som bruker elektriske maskiner som tredemøller, stairs-maskiner og mer.
Men kassereren hadde rett, vi tenkte ikke på miljøet.
Vi drakk vann fra springen i stedet for å bruke en plast kopp eller flaske hver gang. Å handle vann som er like dyrt som en flaske Cola, var ikke oppfunnet, og helt ufattelig på den tid, hvis noen hadde foreslått det. Vi fylte våre penner med blekk når de ble tomme, i stedet for å kjøpe en ny. Vi erstattet barberblad i barberhøvelen i stedet for å kaste høvelen og alt, som i dag.
Men vi tenkte ikke på miljøet.
På den tiden brukte folk buss og barna syklet eller gikk til skolen i stedet for at hver forelder måtte starte taxivirksomhet med åpningstid 24 timer i døgnet. Vi hadde en stikkontakt i hvert rom i stedet for et dusin uttak i en forgrening. Vi hadde ikke en datastyrt maskin som sender signaler 2000 mil ut i verdensrommet for å bestille pizza. Pizza eksisterte for øvrig ikke. Er det ikke trist hvordan dagens generasjon klager over hvilke miljøgriser vi, den eldre generasjon er, bare fordi ordet "miljøtenkning" ikke var oppfunnet?
Legg dette på din FB profil hvis du kjenner noen andre innbilske eldre personer som trenger en leksjon fra den yngre smart-ass-generasjonen, i det å bevare miljøet, slik at de kan sette det opp i sin status.

Latest comments

Olympics
Sun 18.Feb 02:25 - Viktor86
107
Tour Cycliste International du Haut
Sat 17.Feb 19:01 - Jspear
8
Volta ao Algarve em Bicicleta
Sat 17.Feb 17:10 - Francisco
50
Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del
Fri 16.Feb 16:49 - Aragonite
15
Tour of Oman
Fri 16.Feb 12:37 - johnjackjoe
21
Tour of Alberta
Fri 16.Feb 09:11 - Partykjeppen
2
Trofeo Interclubs Vinalopo-San Vicen
Tue 13.Feb 10:13 - Javier Rico
1
Calender with all manager deadlines
Tue 13.Feb 00:33 - Partykjeppen
1
Colombia Oro y Paz
Mon 12.Feb 11:06 - Viktor86
24
Trofeo Laigueglia
Mon 12.Feb 07:47 - johnjackjoe
14
Vuelta Ciclista a Murcia
Sun 11.Feb 00:39 - Koronin
15
Wish I won top 10
Fri 9.Feb 23:16 - Tomas
30